Onze bedrijven

U bent hier

Onze bedrijven

De Floré Groep reikt haar klanten een brede waaier van producten en diensten aan. Onze bedrijven specialiseren zich in:

Veredeling en productie van jongplanten
Microflor is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van potplanten, waarbij Phalaenopsis de belangrijkste teelt is.

Productie van potplanten
ID’Flor produceert jaarlijks twee miljoen rhododendron- en azaleaplanten. Hortibreed specialiseert zich in innovatieve rhododendron- en azaleavariëteiten.

Handel en distributie
De handels- en distributiedivisie telt 7 bedrijven die zich binnen de Europese markt focussen op tuincentra, de doe-het-zelfmarkt en groothandelaars. Elk van onze handelsbedrijven (Floréac, Horticept, Moterra, Coverde, Amaverde, Invento en Ostroplant) levert service op maat en logistieke oplossingen.

Hortibreed (Lochristi, België) is gespecialiseerd in de veredeling en ontwikkeling van innovatieve azalea- en rhododendronvariëteiten die duurzaam kunnen worden geteeld.

Floréac

Onder het motto ‘We live plants’ focust het handelsbedrijf Floréac uit Lochristi (België) zich in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland op gespecialiseerde retailers zoals tuincentra en bouwmarkten.

Coverde

Coverde opereert vanuit Lochristi (België) en focust zich op Europese retailers en lokale groothandelszaken. Voor zijn uitgebreide assortiment aan kamer-, seizoens- en boomkwekerijplanten werkt het handelsbedrijf samen met hoogwaardige kwekers.

Invento

Invento brengt een verkoopklaar mediterraan plantenassortiment tot bij grote Europese retailers. Het handelsbedrijf zet hiervoor in op logistieke efficiëntie en duurzame partnerships met telers in Spanje, Portugal en Noord-Italië.

Moterra

‘Plants connect, so do we!’ is het motto van Moterra. Vanuit Honselersdijk (Nederland) verhandelt het bedrijf onder meer groene en bloeiende kamerplanten, tuin- en seizoensplanten van hoogwaardige telers in België en Nederland.

Horticept

Met een uitgebreid potplantenassortiment richt het handelsbedrijf Horticept zich vanuit Honselersdijk (Nederland) op de Centraal- en Oost-Europese retailmarkt.

ID'Flor

In zijn productievestigingen in Lochristi en Moerbeke (België) kweekt ID’Flor rhododendron-, azalea-, clivia- en bamboeplanten in pot onder de merknamen Bloom’Z, Hortinno (Home & Garden), Strong!

Microflor

Microflor (Lochristi, België) is expert en innovator in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van gloxinia’s, helleborussen, en vooral orchideeën.

Ostroplant

Dit handelsbedrijf van de Floré Groep werkt vanuit Lochristi (België) en is expert in de handel van Zuid-Italiaanse planten naar gespecialiseerde retailers in heel Europa.

Amaverde

Amaverde ontstond uit de krachtenbundeling van Amaplant en de Floré Groep. Vanuit Lochristi (België) richt dit handelsbedrijf zich met kamer-, seizoens- en boomkwekerijplanten op retailers in heel Europa. Daarbovenop levert het team van Amaverde logistiek maatwerk voor zijn klanten.