U bent hier

Floré Groep kiest voor groene stroom

Verhalen van bij ons: Enkel nog groene stroom

"Via de warmtekrachtcentrale op onze 3 belangrijkste sites produceren we zelf het leeuwendeel van onze elekriciteit. Een gasmoter wekt de stroom op, maar de restwarmte van het proces wordt gerecupereerd voor de verwarming van onze serres en kantoren. Daardoor is er netto om en bij de 25% minder brandstof nodig dan bij het klassieke proces, waarbij elektriciteit en warmte apart worden geproduceerd.

Voor de elektriciteit die we daarbovenop nodig hebben, gaan we sinds begin 2017 resoluut voor groen. In de aanloop naar de contractvernieuwing voor de periode 2017-2019 onderwierpen we verschillende leveranciers aan een grondige analyse: welk aandeel van hun geleverde energie is schoon? Hoeveel produceren ze in eigen land? En hoe duurzaam is de organisatie zelf?

Eneco viel als winnaar uit de bus. Samen met hen werken we intussen ook aan een haalbaarheidsstudie om zonnepanelen te installeren op een aantal van onze dakoppervlakken. Verder blijven we natuurlijk onze energiezuinigheid aanscherpen. Zo testen we of we de ontladingslampen in de serres en productielabo's kunnen vervangen door ledverlichting." (Jeroen Boon - manager facilities)

We zoeken nog een collega voor Jeroen om onze technische projecten in goede banen te leiden. Interesse? Solliciteer via www.werkenbijflore.be