Ons verhaal

U bent hier

De Floré Groep is een familiale tuinbouwonderneming. Met een geconsolideerde omzet van 122 miljoen euro en 550 medewerkers zijn we marktleider in België en één van de toonaangevende Europese sierteeltbedrijven. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Lochristi (België).

Onze missie

Op ruim zes decennia tijd ontpopte de Floré Groep zich tot een unieke en onafhankelijke tuinbouwgroep die toonaangevend is in Europa. Steeds streven we ernaar om onze klanten de beste sierteeltproducten en -diensten aan te reiken. Hierbij dragen we duurzaam, milieubewust en vooruitstrevend ondernemerschap hoog in het vaandel.  We willen een duurzame relatie uitbouwen met al onze stakeholders: klanten, leveranciers, aandeelhouders en medewerkers.

Onze identiteit

Innovating

Initiatief en vooruitstrevend ondernemerschap lopen als rode draad door onze werking. We moeten onszelf blijven heruitvinden en onze teelt- en logistieke processen continu tegen het licht houden. Via innovatieve samenwerkingsvormen met onze partners slagen we erin om dat tikkeltje meer te bieden en tegelijk onze eigen grenzen te verleggen.

Horticulture

Floré is synoniem met passie voor planten. Maar ook voor vakmanschap, met respect voor het milieu en de omgeving waarin we werken. Onze knowhow en decennialange expertise leveren ons een toonaangevende positie op binnen de Europese sierteeltsector. Maar we blijven de lat steeds hoger leggen, want we zijn alleen tevreden met de allerbeste producten en service.

Together

Dat onze groep het goed stelt, is boven alles het resultaat van teamwork. Bovendien gebeurt dit altijd met groot respect voor onze omgeving, de natuur en alle betrokken partners. Samenwerking is het cement van onze groep en dé sleutel om ook op lange termijn successen te boeken.

Volg onze blog en ervaar Innovating Horticulture Together in de praktijk! 

Onze historiek

1954 Achiel Floré richt in Lochristi het tuinbouwbedrijf Floréac op. Tien jaar later stappen ook zijn kinderen Etienne, Irène, Marc, Luc en Geert in het bedrijf. Vanaf de jaren 90 doet de derde generatie zijn intrede. 1981 De productie- en handelsactiviteiten worden losgekoppeld. 1985 Het jongplantenbedrijf Microflor start onder de vleugels van de productie. 1987 De handelsorganisatie Floréac Nederland wordt opgericht om de inkoopactiviteiten bij onze noorderburen beter te ondersteunen. 1989 FTO ziet het licht om de transportactiviteiten voor de groep te verzorgen. 

2002 Microflor neemt een nieuwe acclimatisatieafdeling in gebruik. 2005 Microflor gaat van start met een nieuw labo in Slovakije. 2006 Floréac neemt zijn huidige handelspand in gebruik, een innovatief logistiek platform van 3,2 hectare groot. 2008 De handelsbedrijven van de Floré Groep worden uitgebreid met Horticept, een Nederlandse exporteur gespecialiseerd in tuinplanten. 2009 Ostroplant wordt opgericht voor de inkoop van mediterrane planten in Sicilië. Later dat jaar verhuizen Floréac Nederland en Horticept naar een nieuwe locatie op de veiling FloraHolland in Naaldwijk. 

2011 Invento wordt boven de doopvont gehouden. Dit handelsbedrijf biedt het jaar rond een mediterraan assortiment aan uit Portugal, Spanje en Noord-Italië. In het najaar komen daar ook heideplanten bij. 2012 Floréac Nederland wordt omgedoopt tot Moterra. Het nieuwe handelsbedrijf Coverde wordt opgericht, dat zich op de sector van de groothandels focust. 2015 Floré richt Gronex op, een lokaal cross-dock voor planten in UK. 2016 Microflor opent een nieuwe vestiging voor zijn veredelingsactiviteiten. 2017 Floré Groep en Amaplant bundelen de krachten in Amaverde.

2020 We brengen focus in onze handelsbedrijven en organiseren diverse kleinere bedrijven samen onder Floréac. Floréac zet in op de gespecialiseerde handel: Tuincentraketens, Tuincentra & Bouwmarkten. Naar de groothandel en grootdistributie wordt verder gewerkt onder de brand Coverde.